måndag 19 september 2011

Allt i ett-kyckling på plåt!!

Så smidigt!! Allt blir klart samtidigt!! Gott är bara förnamnet!

6 port
6 st kycklingklubbor
900 g potatis
1 stor vitlöksklyfta
2 rödlökar
3 paprikor
1½ dl kalamataoliver
1 msk torkad oregano
150 g fetaost
½ kruka färsk oregano till garnering
olja, flingsalt, svartpeppar

Ugnen på 225 grader. Skär potatisen i ½ cm tjocka skivor/klyftor, ha gärna kvar skalet. Skär löken o paprikan i klyftor. Blanda alla grönsaker ( ej oliverna) o potatisen i en långpanna m bakplåtspapper. Ringla över 2 msk oljan o pressa vitlöken över, blanda runt. Lägg kycklingklubborna över grönsakerna. Pensla m 2 msk olja. Strö  oreganon på kycklingen. Krydda kycklingen o grönsaksblandningen m 1 msk flingsalt o 1 tsk peppar. In i mitten av ugnen 35-40 min. Kontrollera att klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen på kycklingenklubban. Häll på oliverna, smula fetaosten o strö oreganobladen över.
Servera m ev en sallad o creme fraiche blandat m pressad vitlök o persillade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar