torsdag 22 september 2011

Heléns smulpaj m sirapspäron o kolagrädde!

Lite paj till helgen? Attans så god, kardemumma, ingefära o kanel, det är en härlig blandning!

Fyllning:
3 stora burkar päronhalver i sockerlag
½ dl sirap
ca 2 tsk kardemumma
ca 2 tsk ingefära
ca 2 tsk kanel

Smuldeg:
4 dl vetemjöl
2 msk socker
200 g smör

Topping:
Lättvispad grädde
Kolasås på tub.

Låt päronen rinna av innan du skivar dem. Lägg i ugnsfast pajform el dyl. Strö över kryddorna o ringla över sirapen. Mixa ihop ingre. till pajdegen o fördela det över päronen. Grädda i 25-30 min i 225 grader.
Vispa grädden o blanda försiktigt ner kolasåsen, det ska se marmorerad ut. Serveras till den ljumma pajen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar