måndag 26 september 2011

Pastarullar med aubergine och skinka med tomattäcke!

Färsk pasta blir fort färdigt i ugnen. Denna rätt gick bra att frysa, så passa på o gör lite extra o frys ner i port.förpackningar för att ta med till jobbet.

Tomatsås:
olivolja/rapsolja
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
½ tsk sambal oelek
1 msk oregano
1 msk socker
salt o svartpeppar
1 frp. krossade tomater
2 dl creme fraiche

Pastarullar:
2 aubergine
1 frp. färska lasagneplattor
salt o svartpeppar
2 frp. skivad rökt skinka
½ påse riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp oljan i en kastrull. Skala o hacka lök o vitlök, bryn lök o kryddorna, tillsätt tomaterna o låt koka ihop 10 min. Häll i creme fraichen o koka ett par min. Skölj o skär auberginen på längden i tunna skivor. Salta o peppra dom o stek i het panna ca 1 min/sida.
Lägg lasagneplattorna på en skärbräda o fördela auberginen o skinkan på dem. Rulla ihop fr långsidan o lägg i ugnsform. Häll över tomatsåsen o strö över osten. Gratinera ca 20 min. Servera m sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar