tisdag 4 oktober 2011

Crèma Catalana med bär!

Den här efterrätten känns lite lyxigt men är lätt att göra! Det krämiga mot det "karamelliga" sockret o de något syrliga bären till, mums!! Måste ni prova!

4 port

3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
rivet skal av en apelsin ( inget vitt får följa med, då blir det beskt )
4 äggulor
1 dl socker

100 g hallon
100 g jordgubbar
½ dl socker
½ tsk kanel

råsocker eller brun farin

Sätt ugnen på 100 grader. Koka upp grädde, mjölk o apelsinskalet. Ta av från plattan o låt dra i 10 min. Rör ihop äggulor o socker i en bunke. Sila gräddblandningen över äggsmeten. Blanda. Häll upp i ugnssäkra portionsformar, ( gärna vida ) o grädda tills de "stannat", ca 1 tim, beroende på ugn o port.form.
Låt svalna o ställ kallt. Rör ihop bären m sockret o kanelen.
Vid servering: täck Crèma Catalanan m råsockret. Bränn av ytan m en gasbrännare eller i ugn uppvärmd till högsta gradantalet o grill ( det går fort ) ska endast bli gyllenbrunt. Servera när de svalnat något m de rårörda bären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar