söndag 16 oktober 2011

Kålpudding!

Idag blev det kålpudding till söndagsmiddag! Jag gör alltid extra mycket o fryser in! Så nu har vi 5 middagar klara som bara är att ta upp o värma! Det är härligt att hitta en pudding i frysen, när man blir sugen! ;)

till ca 6 formar

ca 2 kg vitkål
margarin
1 dl sirap
4 msk soja
2 kg blandfärs
6 ägg
knappt 2 msk salt
2 tsk vitpeppar
6 dl mjölk

Skär vitkålen i bitar o bryn m margarinet på svag värme tills den blivit mjuk ( ska inte få färg ), detta tar en stund. När kålen är mjuk, häll i sirapen o sojan. Blanda färsen m ägg, salt, peppar o mjölken till en rätt så lös smet. Sen blandar du kålen med färssmeten. Häll i formarna ca 5 cm högt. Värm ugnen till 250 grader, sätt in formarna o sänk ugnen till 200 grader, grädda ca 1 tim. Klart att äta med potatis, gräddsås o lingonsylt! Så attans gutt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar