lördag 8 oktober 2011

Mjuk Dajm!

När jag va´ liten så gjorde vi eget lördagsgodis ibland. Detta receptet är från 1986, det händer än idag att jag gör det. Ikväll skulle vi spela godisbingo men hade inte så mycket gotte hemma så det va´ bara till att koka lite dajm! Barnen gillar det också!
Det är ju kanon eftersom man oftast har grejerna hemma, man vet ju aldrig när godistarmen behöver fyllas på!! Jag gör oftast 3 satser, det blir ca 30 st. Men det beror ju på hur godissugen man är...

1 sats

1½ msk smör
1 msk sirap
½ kkp socker
1 msk mjöl
1 tsk kakao
Hackade hasselnötter

Blanda allt i en gryta o koka på svag värme under omrörning ca 3 min ( ju längre man kokar det, ju hårdare blir det ). Häll upp smeten på bakplåtspapper, strö över nötterna o tryck till dom lätt! OBS! Akta så du inte bränner dej! Ställ svalt. Skär i rutor! Njut!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar