söndag 2 oktober 2011

Päronpaj!

Idag har jag höststädat lite i trädgården. Under päronträdet låg det några fin päron, så det fick bli en paj till efterrätt. Kanon god, blev betyget från oss vuxna i familjen!


6-8 port ( jag gjorde 2 mindre pajer )

1 platta smördeg à 250 g
5 päron
150 g mandelmassa
2 msk råsocker
kanel
ca 1 dl aprikosmarmelad
pumpakärnor

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut degen över pajformen, tryck ner den något o tryck till kanterna. Skär bort överflödig deg. Nagga botten o kanterna med en gaffel. Riv mandelmassan o lägg över degen. Pudra över kanelen. Skala o kärna ur päronen, dela dom i klyftor. Lägg på päronen o strö över råsockret.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna något. Smält marmeladen o pensla den över päronen. Strö över pumpakärnorna. Servera m vaniljvisp, glass eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar