tisdag 11 oktober 2011

Spaghetti Carbonara!

Så attans gott!!

ca 4 port

ca 150 g rökt skinka
1 finhackad gul lök
1 msk olja
1-2 vitlöksklyftor
2½ msk vinäger ( jag tog äppelcidervinäger )
5 ägg
1 dl riven parmesanost
1½ dl grädde ( funkar nog med vilken som )
salt o svartpeppar
4 port spaghetti

Medan du kokar pastan skär du skinkan i bitar. Fräs lök o skinkan i lite olja, tills löken mjuknat. Häll i vinägern o koka en stund. Pressa i vitlöken. Ta bort stekpannan från spisen. Vispa ihop ägg, grädde o osten. Häll äggsmeten i stekpannan o blanda runt. När spaghettin är klar slår du över den i stekpannan, salta o peppra. Om äggen inte "stelnar" av spaghettins värme, ställ stekpannan på svag värme o låt allt värmas under omrörning någon minut ( det går fort ).
Serveras med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar