onsdag 26 oktober 2011

Trattis-soppa!

Häromdagen fick jag torkade trattkantareller av mamma! Så idag provade jag mej fram o fick en god o mustig soppa. Här är det verkligen soppeväder idag!

ca 2 port

2 dl torkade trattkantareller
ca 3 dl vatten
Lägg trattisarna i vattnet några minuter. Spara spadet ( 2 dl ) sen.

½ gul lök
1 msk flytande margarin
1 dl lätt creme fraiche
salt o vitpeppar
3 dl vatten
3 tsk kantarellfond
1 msk gräslök
½ tsk grönsaksbuljongpulver
Redning: ½ dl vatten blandas med 1½ msk mjöl

Hacka löken o fräs mjuk i margarinet, fräs även svampen en stund. Häll på spadet från svampen, vattnet, creme fraichen. Tillsätt fonden, buljongen o gräslöken. Koka några minuter. Gör redningen o rör i, koka ytterligare ett par minuter. Om soppan blir för tjock späd med lite vatten. Smaka av med salt o peppar. Servera soppan med en klick philadelphiaost toppad med gräslök.
Denna soppa passar både till varmrätt o förrätt. Som förrätt räcker nog detta recept till 4-6 port. Servera med något gott bröd till.

1 kommentar:

  1. Återkommer då jag bjudit min vegandotter på denna soppa.

    SvaraRadera