tisdag 22 november 2011

Knäckklubbor!

Eller Rasmusklubbor som Vilma kallar dom ( efter Rasmus på luffen ). De blev väldigt goda men nästa gång får jag nog koka dem en liten stund till. De tog slut alldeles för snabbt pga att de va´för mjuka!! Man kan ju äta så många fler på kort tid då!

20 st

2½ dl socker
2½ dl sirap
2½ dl grädde

Klipp 20 rutor 5 x 7 cm av bakplåtspapper, gör strutar o tejpa (2 cm i diametern upp till). Sen satte jag strutarna i äggkartonger för att hålla dem upprätt!

Förbered 20 pinnar ( jag tog blompinnar o delade på dem + sandpapprade ändarna, man vill ju inte få spetor i munnen). Koka knäcken tills 121 grader minst, gör ett kulprov. Häll upp i formarna. Om man vill kan man strö på lite hackad mandel. Låt knäcken stelna något, då är det lättare att pinnarna hamnar upprätt. När klubborna svalnat helt, ta bort tejpen.
                                                                   Farligt goda!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar