måndag 30 januari 2012

Agnetas torsk-o räkgryta!

Efter en em i Kvarnabacken med pulkaåkning, va´det gott med en värmande gryta! Ännu ett recept som man kommer att laga efter fler gånger! Jag va´ lite skeptisk mot creme fraichen som va´smaksatt med tomat o saffran. Trodde att saffranen skulle ta överhand men det smakade bara lite, lite av den. Perfekt i min smak!

4-6 port

1/5 purjolök
1 msk smör
2 stora potatisar
5 morötter
4 dl vatten  + 1 fiskbuljongtärning
2 dl creme fraiche (tomat o saffran)
2 msk dill
saften fr. 1 apelsin
300 g tärnad torsk o lax (finns i frysdisken)
200 g skalade räkor
ev salt
Skär purjon fint o fräs i smöret. Skala o skär potatis o morötter i skivor lägg dom i grytan. Tillsätt vatten, buljong o creme fraiche, koka grytan ca 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Häll i dill, apelsinsaft o fisken, låt det sjuda tills fisken är klar. Tillsätt räkorna o låt det bli varmt. Smaka av med salt.
Servera med något bröd till.

                                                                 SMAKLIG MÅLTID!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar