söndag 15 januari 2012

Kanelmuffins!

Gillar man kanel men inte vill/orkar baka bullar just när "kaneltarmen" skriker! Prova att baka dessa godingar då!! Har gjort dom några gånger men idag provade jag att lägga i några klyftor med äpple också!!!
                               Säger bara smaskens!! Med eller utan äpple så blir dem så saftiga!

Smeten räckte till 12 stora o 10 mindre muffins ( eller gör man en sockerkaka i en form på 1½ l )

175 g smör
2½ dl socker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsoker
1 msk bakpulver
1 krm salt
½ dl grädde el. mjölk

Fyllning
½ dl socker
1½ msk kanel
ca 25 g smör
ev äpplen i klyftor
Sätt ugnen på 200 grader ( 175 grader om du gör en sockerkaka ).
Rör smör o socker mjukt o luftigt. Blanda i äggen ett i taget o därefter gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna o rör ner i smeten.
Blanda samman socker o kanel till fyllningen.
Sätt ut pappersformar på en muffinsplåt. ( smöra o bröa en sockerkaksform ).
Klicka i smeten till ca 1/3 av formen, strö över kanel-sockret knappt  ½ tsk i varje muffins. Tryck i ca 3 klyftor med äpple i varje form. Fyll på med mer smet, så det blir till 2/3. Strö på ytterligare kanel-socker o en liten klick av smöret. Grädda muffinsen (de stora) i ca 25 minuter, känn med sticka. ( 15 minuter, för de mindre o ca 45-60 minuter för sockerkakan ).
                                                       Låt de svalna helt eller ät de ljumna!
                                                                   Så saftiga o goda!!
                                                                         MUMS!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar