söndag 19 februari 2012

Mammas kalasrutor!

De här kakorna är verkligen mumsiga!! Det går att frysa dom (man kan gnaga på dom, de behöver inte tina helt) hihi! De är så där lite sega, kladdiga...guttiligutt!! Mamma bakade dom första gången 1998, sen har de återkommit titt som tätt!

150 g smör/margarin
2 ägg
4½ dl vetemjöl
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Smält smöret o låt svalna. Rör i ett ägg i taget, sedan resten av ingredienserna. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper o häll i smeten. In i ugnen ca 15 min på 175 grader. När den gräddas gör du glasyren.

Glasyr:

60 g smält smör
2 dl socker
3 dl kokos
1 dl grädde
4 msk sirap

Blanda ihop allt o häll glasyren över kakan. In i ugnen ytterligare 8-10 min. Låt den svalna, skär sedan i rutor, förvaras kallt eller i frysen.
I receptet står det: om man vill ha en lite "finare" kaka kan man ta hackad mandel istället för kokos. Har inte provat detta, tycker att den är FIN med kokos!!

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar