onsdag 11 juli 2012

Hallon o Nektarinpaj!

Provade en ny slags paj till Caféet idag! Inte så dumt, hallon o nektariner ihop, kan ju inte bli annat än gott!

8-10 bitar

Pajdeg
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 msk vaniljsocker
100 g smör
200 g mandelmassa

Fyllning
ca 5 nektariner (eller persikor)
250 g hallon färska eller frysta
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingre. till pajen i en matberedare, tärna ner smöret o mandelmassan o kör ihop det till en grynig massa. Smöra en pajform (ca 26 cm). Häll i 3/4 av degen o tryck ut den i formen. Skala o dela nektarinerna i bitar, lägg i formen, fördela hallonen över o sist strö över resterande av pajdegen. Gräddas i mitten av ugnen i ca 30 min. Serveras m lättvispad grädde, vaniljsås eller varför inte lite vaniljglass.
                                                                               GOTT!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar