lördag 14 juli 2012

Lime- o Hallonpaj!

Idag har vi sålt denna lilla skapelse på caféet! Gott!! Friskt m lime, o hallon är ju alltid smaskens, tycker jag!
ca 12 bitar

12 st digestivekex
75 g smör

Fyllning:
3 lime (skalet fr 1 o saften fr alla 3)
5 äggulor
1 burk söt kondenserad mjölk, ca 400 g
3 dl hallon

Hallongrädde:
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
½ dl hallonpuré (utav de 3 dl fr fyllningen)

Ugnen på 175 grader. Kör digestivekexen o smöret i en matberedare. Smöra lätt en springform, ca 24 cm i diam. (som man kan ta bort kanten på). Tryck ut kexblandningen i formen. Ställ svalt i 30 min. Riv skalet fr 1 tvättad lime o pressa ut saften ur alla 3. Mixa hallonen, 1 dl ska vara till pajen, ½ dl till hallongrädden. Vispa äggulor pösigt. Tillsätt kondenserad mjölk o skal o limesaften. Grädda pajskalet för sig i mitten av ugnen i 10 min. Bred ut 1 dl hallonpuré i ett tunt lager i botten på pajen. Häll försiktigt över fyllningen
o grädda ytterligare ca 20 min. Låt pajen svalna, ställ sedan i kylen minst 3 tim eller över natten. Vispa grädden till ett fast skum. Rör ner florsocker o hallonpurén. Spritsa eller bred ut grädden på pajen. Dekorera m färska hallon o citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar