söndag 8 juli 2012

Vit chokladpannacotta!

I helgen har vi sålt de här små godingarna på Cafét! Receptet kommer från min goa VIP-vän Martina, hon är en fena på mat o efterrätter! Första gången jag smakade denna va´ 2006! Efter det har de återkommit lite då o då!
Attans så goda o lätta att göra! Plockade smultron o blåbär o dekorerade med! Eftersom de är rätt så söta är det gott m något syrligt till, jag brukar ha hallon till.
                  (Varför vänder en del bilder på sej? Ni får lägga huvudet på sne´ istället, hihi!)                           

12 port

3 tsk gelantinpulver
6 dl vispgrädde
2 dl mjölk
4 msk socker
200 g vit choklad
1 vaniljstång
Blanda gelantinpulvret m 3-4 msk kallt vatten (om det blir för tjockt ta lite av mjölken), låt stå i 5 min.
Koka upp grädde, mjölk, socker o den urskrapade vaniljstången (frö o stång).  Ta av grytan fr plattan. Bryt chokladen i bitar o vispa i den + gelantinet. Häll upp i serveringsskålar el dyl. Lägg plastfolié PÅ krämen, då blir det inget "skinn" på ytan. Låt stå minst 3 tim. Servera m hallon.
                                                                           MUMS!!


2 kommentarer:

  1. De är köpta på Gårdby Kafé o Lanthandel på Öland, märke Ib Laursen.

    SvaraRadera