söndag 16 september 2012

Rågsiktsrutor!

Bakade detta bröd i fredags. Det skulle bara jäsa en gång så det gick ju hyfsat snabbt att baka. Bra att baka i långpanna, bara till att trycka ut, inget klet! Gillas!!
En långpanna (ca 20 x 30 cm)

50 g jäst
4 dl ljummen mjölk
25 g smält smör
1½ tsk salt
2 msk sirap
8-9 dl rågsikt

Smula jästen o häll på den ljumma mjölken. Lös jästen o tillsätt smält smör, salt, sirap o rågsikt lite i taget. Blanda  till en ganska lös men smidig deg. Sätt ugnen på 230 grader. Jäs i 40 min. Platta ut degen på ett bakplåtspapper eller smord plåt. Strö lite rågsikt över. Gör ett rutmönster. Grädda i ca 12-18 min längst ner i ugnen tills de fått fin färg.



1 kommentar: