onsdag 10 oktober 2012

Drömtårta med daim!

Lill-lördagen går nu mot sitt slut, hoppas ni haft det bra! Inatt hade vi nog den första frosten, det glittrade i gräset, förlåt, mossan när vi gick för att mata kaninerna. Dax att börja vinterboa hos Rosa o Selma så de inte fryser om sina små tassar. Spikat dit ett par lister så halmen ska ligga kvar. De är så nyfikna, inte ett dugg rädda för hammaren! Hihi!!
Astern på bilden är de sista blommorna som blommar här ute + en o annan Höstanemon. Välkommen HÖST! Jag gillar alla årstider, de har något visst allihop!
Igår köpte jag det första Julmagasinet (Allers), kommer nog bli en o annan jultidning till, om jag känner mej rätt!!Hihi!

Vanlig drömtårta i all ära men denna va´ inte så dum den heller!

3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning:

150 g smör (rumsvarmt)
1½ dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
1 dubbeldaim

Ugnen 225 grader. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda de torra ingre. o sikta ner i smeten. Vänd försiktigt runt allt tills det blandats. Bred ut smeten på en långpanna klädd med bakplåtspapper. Gräddas i mitten av ugnen 7 min. Sockra ovanpå o vänd upp den på bakplåtspapper. Lossa pappret o låt svalna. Fyllningen: Vispa ihop smöret o florsockret. Blanda i vaniljsockret, äggulan o den hackad daimen. Bred krämen på kakan o rulla ihop den  från långsidan, ta hjälp av bakplåtspappret. Se till så skarven hamnar i "botten". Förvaras i kylen. Mums!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar