måndag 5 november 2012

Chokladstubbe!

Aktar er va´ god denna rulltårta va´! Mjuk, krämig fyllning o topping! Mums! Och den gillades av ALLA i familjen!
Har nog underskattat det här med rulltårta. Har bakat några olika nu. Enkelt, snabbt o gott fika på ett kick! Och man kan ju fylla den med vad man vill egentligen.
Detta behövs:

3 ägg
1½ dl socker
1 dl potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:

125 g ljus choklad ( jag tog mjölkchoklad)
150 g philadelphiaost
½ dl socker
3 dl vispgrädde

Garnera med:

Hyvlad vit, ljus o mörk choklad
Ugnen 225 grader. Vispa ägg o socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl o bakpulver, sickta ner detta i smeten o blanda försiktigt så den blir slät.. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd långpanna. Gräddas i mitten av ugnen ca 7 min (håll koll den blir snabbt för mörk). Sockra på kakan o stjälp upp den på ett annat bakplåtspapper. Ta bort det pappret som kakan gräddats i. Låt svalna.

Fyllningen: Smält chokladen över vattenbad o låt svalna. Vispa ihop osten, sockret o ½ dl av grädden. Rör i chokladen. Vispa resten av grädden o blanda m smeten. Bred ut hälften av den på bottnen o rulla ihop från långsidan. Se till att skarven kommer nedåt. Bred ut resten av krämen ovanpå, hyvla över de olika chokladsorterna. Förvaras svalt.
                                                                         Guttilligutt!!




1 kommentar:

  1. Snajsigt! Får kanske prova den där till farsdag på söndag. För jag antar att du inte kan skicka upp en på beställning!?..hihi. Du är allt bra duktig du. Hur kan du hålla formen med allt gofika som bakas hela tiden? Det är nog lika bra att jag inte är så flitig på att baka. Skulle tro att garderoben skulle krympa rätt fort annars.
    Ha det så gott!
    //Hanna

    SvaraRadera