tisdag 20 november 2012

Mikaelas Kardemummaskorpor!

Visst är sociala medier fantastiska! En vän på Facebook skrev att hon hade gjort kardemummaskorpor! Älskare av kardemumma så va´ jag ju bara tvungen o fråga om receptet! Nästa dag hade jag det på mitt PM! Härligt!
Så idag när jag skulle få lite gjort (putsa fönster, blää!) här hemma innan jobbet, lockade det ju mycket mer att baka något gott! Fönsterna finns ju kvar, TYVÄRR!! Men det gör nog inte skorporna så länge till!! Vilken tur att det blir många kanter...(12st)...i nu läget 4 kvar...hihi!!

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 msk grovmalen kardemumma
2 ägg
2 dl grädde
2 tsk bakpulver
8 dl vetemjöl + ev lite till (max 2 dl, jag fick ta ca ½ dl till),  man ska kunna rulla degen.
Ugnen 200 grader. Vispa smör o socker pösigt. Tillsätt kardemumman, äggen o grädden, blandas väl. Blanda mjöl o bakpulver o rör ner det smeten, tillsätt ev lite mera mjöl. Rulla ut till 6 korta längder (får plats på en plåt). Lägg på bakplåtspapper o platta till dom något. Gräddas i mitten av ugnen ca 10-12 min. Ta ut dom fr ugnen o skär dom i sneda ca 1-1½ cm bitar. Vänd dom med snittytan uppåt o in i ugnen 5 min till. Stäng av ugnen o öppna luckan på glänt, låt dom stå kvar i ugnen ca 30 minuter. Lägg upp på galler o låt svalna (men glöm inte o smaka meddans de är ljumma!!)

Tack Mikaela för receptet, kommer göra dom mååångaa gånger!!


Den här lilla växten fick jag av moster förra julen o den lever än! Ett under!! Hihi!! Får väl pynta till den till jul!

Hoppas ni får en bra tisdag! Va´ rädda om er o ta på er reflex om ni är ute!! Kusligt när det bara dyker upp en människa framför bilen!!

Nu lite mat ( o en eller två skorpor till) sen bär det iväg till jobbet!

KRAMILLIKRAM!!




1 kommentar:

  1. Här har du då en flitig följare som tittar in varje dag!=) Jag är själv ingen storbakare men njuter av dina fina bilder och drömmer om att jag kanske skulle ta och baka lite...hihi. Jag är inget stort kakmonster och det jag bakar äts oftast upp av min sambo som egentligen inte borde äta kakor alls...hihi. Tycker att det verkar som att du har ett jättevackert hem också så jag studerar bilderna noga i utkanterna. Zooma gärna ut lite så att vi får se mer av hemmet också, önskar ja;)
    Kramar Hanna

    SvaraRadera