onsdag 13 mars 2013

Kladdkaka med smulig chokladtopping!

Till alla CHOKLADÄLSKARE som gillar kraftig chokladsmak. Detta är något för er! Här hemma va´  det mest toppingen som va´ uppskattad! Den räcker till många, eftersom den är rätt så mängdig!

KAN MED FÖRDEL GÖRAS DAGEN INNAN MAN SKA ÄTA DEN!!

                               Men som sagt man kan ju inte älska allt som kommer ur ugnen!
                                         Toppingen smakade som karamellerna man gör till jul!
Om du nu blir lite sugen på att göra den så behövs:

200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt

Smörj en springform (löstagbar kant) o pudra i mjöl. Ugnen på 200 grader. Smält smöret i en gryta. Ta bort den från plattan. Bryt i chokladen o låt smälta. Blanda till en slät smet. Vispa ägg o socker lite lätt tillsätt chokladsmeten. Blanda salt o mjöl o rör ner i smeten. Häll i formen o grädda i nedersta delen av ugnen i 14 minuter. Låt kakan svalna helt.

Topping:

75 g smör
0,75 dl strösocker
0,75 dl sirap
1 dl vispgrädde
2 msk kakao
2½ dl smuliga frukostflingor typ Start.

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll i socker, sirap, grädde o kakaon. Koka på svag värme tills det blir en "gata" i botten när man drar med skeden, ca 114 grader, ta den lite innan om du inte vill att den ska bli så hård. Häll i flingorna o häll smeten över kakan o bred ut. Låt stelna.
                                       Man skulle nog servera något syrligt till, kanske hallon!!?


 KRAMILLIKRAM!!



1 kommentar: