tisdag 11 juni 2013

Limpor!

Har bakat lite bröd ikväll...man får ju passa på när lusten infinner sig! Hihi!! Hittade receptet i en gammal "HEMBAKAT". De blev inte så stora de små limporna men vad gör väl det...det är bara att skära  flera skivor!! I receptet beskrivs smaken som Skogaholmslimpa. Detta brödet är lite sötare i smaken så till er som inte gillar "sött" bröd: Gör er inte besväret att baka detta. Men till er andar: Bara baka på, inte svårt alls! Lycka till!
Till 2 limpor behövs:

5 dl mjölk
25 g jäst
1 knivsudd salt
3 msk socker
1 dl ljus sirap
5 dl rågsikt
8-9 dl vetemjöl
1½ krm hjorthornssalt

Värm mjölken fingervarm. Lös jästen m lite av mjölken i en bunke, tillsätt resten av mjölken, salt, socker o sirap. Blanda ner rågsikten o så mycket vetemjöl tills degen släpper kanten o känns fast. Häll upp degen på mjölat bakbord, strö över hjorthornssaltet o knåda degen. Forma till 2 limpor o lägg dom på en plåt m bakplåtspapper. Jäs i ca 60 min. Ugnen på 200 grader. Gräddas i nedre delen av ugnen ca 30 min. När det är 10 min kvar lägg på ett bakplåtspapper över limporna.
                                                           Doften av nybakat bröd...!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar