lördag 31 augusti 2013

Lingoncheesecake!

Nu är det lingontider! Varför inte testa den här...lingon o kardemumma! Gör den dagen innan för bästa resultat. Gjorde denna till Hugos 11 års dag.
Ca 12 bitar

Botten:

15 Digestivekex
75 g smält smör

Fyllning:

1 citron
600 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche (fet)
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 tsk nystött kardemumma
4 ägg
2 dl lingon, färska eller frysta
Ugnen 175 grader.
Smält smöret. Mixa kexen o tillsätt smöret. Tryck ut kexsmulet i en pajform eller springform. Ställ i kylen medan du gör fyllningen.
Skrubba citronen i hett vatten, riv skalet o pressa ut saften.
Blanda ost, creme fraiche, vaniljsocker, strösocker, citronskal o saft o kardemumma. Rör till en slät smet.
Vispa ner äggen, ett i taget.
Häll smeten i formen o strö över lingonen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Kakan kommer att verka mjuk men stelnar när den svalnat.
                                                           Servera med lite grädde till!
                                                                         MUMS!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar