torsdag 31 oktober 2013

Underbara Öland!

Husvagnar o husbilar har flytt sin kos!
Jaha, då va´ nog årets sista övernattning på Öland avklarad...barnen o jag har höstlov...så i söndags kväll efter jobbet, packade vi in oss i bilen o susade iväg! En planerad liten tripp på 4 dagar o hela bagaget fullt! Hihi!! Ja 1/4 stod nog Vilma för..hon hade packat sina kläder i en stor kartong...ja man vet ju aldrig vad man kan behöva!!
Här har badbryggan legat!
Måndagen gick i shoppingens tecken...vinterkläder, biltillbehör, Ikea=ljus o servetter mm. Gick hur bra som helst...man måste ju bara tänka på att fika o äta med jämna mellanrum. Hihi!!
Framåt eftermiddagen började stormen Simone ge sig till känna...man känner sig rätt så liten när man sitter i en stuga...utan grannar...o strömmen går!! Tack gode gud för stearinljus o för "öppna" spisen! Framåt kvällen hade vi 28 grader...t o m jag tyckte det va´ FÖR varmt...brukar aldrig klaga på det annars!! Men men vi klarade av detta o strömmen kom tillbaks framåt sen kväll!
Tisdagen blev en lugn dag...vi tog en liten promenad för att se hur stormen dragit fram. Ett o annat träd låg i grönområdet! Vi fick släpa o dra för att göra vägen framkomlig.
Tänk här var det precis fullt med vitsippor i våras...men snart är vi där igen!!
Haha, redan i våras hängde dom träden, ser jag nu.

Nere vid vattnet hade de tagit upp sanden för vintern...varför gör man det...är det för att den inte ska försvinna ut tills havs månntro??!!
                                             Här har vi tillbringat många lata dagar i solen!
                                                        Klätterrosen har inte gett upp än...
Och nyponen lyser med sin klara färg...hos grannen mitt emot.

Ofta när vi är på Öland blir det ett besök i Gårdby...Gårdby Kafé o Lanthandel...
Ett måste för den fikasugna...inredningsnörden...klädtokiga...eller bara för att det är så mysigt att komma in i lanthandeln!!
Fika kan man göra både inne o ute...
Snart är den glada julen här...tralalalaaa!
...så efter att ätit god räksmörgås, köttbullemacka o chokladboll kunde vi bege oss hem till stugan igen...men innan vi kommit dit hade vi kollat in några loppisar också!! Hihi!! Gjorde några "fynd"!
Onsdagen började med nedpackning o instuvning i bilen...det hade ju blivit en hel del FLER kassar sen vi åkte hemifrån!! En liten kompletterings runda i Kalmar sen avslutning i badhuset!! Snipp snapp slut så va´ denna resa slut!!

Hoppas ni haft en fin vecka...o nu återstår bara helgen!! Härligt!

Ha´ det så gott o va´ rädda om er!!

KRAMILLIKRAM!!










1 kommentar:

  1. Hej!
    Låter som ni har haft en toppenhelg här på Öland TROTS stormen! Jättefina bilder och jag måste nog ta reda på varför man öser upp all sand på stranden! Hi hi..det har jag aldrig tänkt på faktiskt...
    Nåja, ha det gott och sköt om dig i höstrusket!
    Kram,
    Titti

    SvaraRadera