tisdag 2 juni 2015

Citronpasta!

Eftersom jag inte längre hittar färdig citronpasta att köpa så blev jag sugen på att testa detta recept från "Bara en kaka till". Jag minskade dock på citronen o kommer nästa gång öka på med ruccolan.

Här är min variant:

4 port spagetti
1 citron, rivet skal o saft (blanda i saften lite i taget o smaka dej fram)
Ruccola 50-100 g (hade ca 50 g men tycker att det behövs lite mer)
100 g parmesan
2 dl creme fraiche
2½ dl pastavatten
salt o svartpappar

Medan pastan kokar river du citronskal o pressar ur saften. Häll detta i en stor serveringsskål/fat (spara lite saft o smaka dej fram när allt är blandat).
Grovhacka ruccolan o riv parmesanen grovt, häll detta i skålen o blanda runt.
När pastan är klar, sparar du lite av pastavattnet.
Häll den varma pastan i skålen o klicka på creme fraichen. Blanda o häll i ev. lite pastavatten så det inte blir för torrt. Salta o peppra + ev. lite mer citronsaft. Serveras genast.

Servera som vegetarisk rätt eller till en bit stekt lax eller kyckling! MUMS!!

Smaklig måltid!!

KRAMILLIKRAM!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar