söndag 10 december 2017

Polkagris cheesecake!

Igår firade vi VIP-jul hos Jenny O Ted. Som alltid god julmat o gott sällskap...mina livlinor! Mitt bidrag va att ta m efterrätt, fick bli en repris.
Ca 10 port

3 ägg
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
200 g Philadelphia ost
3 dl vispgrädde
15 pepparkakor
2 dl polkagrisar + några att garnera med
ev. polkagrisstänger

Banka polkagrisarna ( i mortel eller i bubbla plastpåsar m en oöm skärbräda under). Mixa pepparkakorna o häll smulorna i en springform ca 26 cm diam.
Dela äggen i gulor o vitor i 2 bunkar.
Tillsätt socker o vaniljsocker i äggulorna o vispa så det blir pösigt.
Blanda ner philadelphiaosten i smeten tills den blir slät.
Vispa grädden i en annan bunke o vänd ner i ägg/ostsmeten.
Vispa äggvitorna till hårt skum OBS! RENA VISPAR. Vänd ner vitorna i övriga smeten.
Vänd ner polkakrosset o häll försiktigt smeten över pepparkakesmulet.
Frys i minst 4 timmar.
Låt den stå framme en stund innan servering.
Dekorera m polkagrisar/stänger.
                                   MUMS!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar