torsdag 18 januari 2018

Kycklinggryta på Heléns vis!


När man inte är på topp o helst bara vill ligga under filten i soffan men ändå måste se till att vi får nått i magen...då är kycklingfilé en bra start...bara den är tinad så går den fort att laga till. Sen får man se vad som finns i kylen i grönsaksväg som man kan slänga ner i grytan.
Hugo tyckte den va så god att han tyckte jag skulle skriva ner receptet.

4 port

3-4 kycklingfiléer
Smör att steka i
Purjolök ca 15 cm
Röd paprika
1 vitlöksklyfta
1 krm curry
2 krm ingefära
Svartpeppar
Ca 1 msk Soya
En skvätt grädde
Vatten
Ev. Salt
Red av grytan m ca 3 msk mjöl blandat m 1 dl vatten.

Skär filéerna i småbitar, strimla purjon o paprikan. Finhacka vitlöken.
Fräs först kycklingen i smöret ngn minut tillsätt sedan grönsakerna fortsätt fräs i 5 min. Blanda i kryddor, soya o grädden tillsätt vatten så det täcker köttet. Låt allt småkoka i ca 10 min.
Medans kokar du bandspagetti.
Red av grytan m mjölblandningen o låt koka 2 min till.
Servera m bandspagetti o sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar