onsdag 10 januari 2018

Räkcheesecake!

Denna cheesecake är så attans God. Gjort den till nyårsafton ett par gånger men den passar att bjuda på året om, tycker jag.
Ca 10-12 pers

Botten:

250 g kavring
100 g smält smör

Fyllning:

5 gelatinblad
400 g Philadelphiaost
3 dl creme fraiche 34%
1 liten rödlök, finhackad
1 burk röd rom/stenbitsrom
500 g räkor m skal
2-3 msk finhackad dill
1-2 msk nypressad citronsaft
Salt o peppar

Dekoration:

Kokta ägg
Röd rom
Räkor
Dill
Hackad rödlök
Citronskivor/bitar

Mixa brödet till smulor o blanda i det smälta smöret, mixa ordentligt.
Tryck ut brödet i en form (ca24 cm) m löstagbar kant, ställ kallt.
Skala o hacka räkorna.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.
Finhacka löken.
Rör ihop philadelphiaosten m creme fraiche.
Vänd ner lök, räkor, dill, citronsaft o sist romen. Smaka av m salt o peppar.
Krama ut vattnet fr gelatinbladen o smält på svag, svag värme.
Vispa/rör ordentligt medan du sakta häller i den smälta gelatinet.
Häll smeten över brödet o ställ kallt i minst 5 tim eller över natten.
Innan servering dekorerar du cheesecaken.
 MUMS!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar